2007. május 15., kedd

Feltételezem, hogy csak azért hallgat a média arról a bulvárújságokban megjelent hírről, hogy 5 rendőr megerőszakolt egy lányt, mert ez már annyira félelmetes és felfoghatatlan, hogy egyszerűen inkább nem is veszünk róla tudomást. Az embernek felfordul a gyomra ettől a sztoritól, és tehetetlen dühöt érez.
Nézd meg a jujj.hu-n a cikket! Te elhiszed? Mert nagyon valódinak tűnik. Persze lehet, hogy hárítasz, mert a nemi erőszak az amúgy is tabu téma, amiről nem illik beszélni, és a sértettek pedig nem mernek előállni, és feljelentést tenni, mert megbélyegzi őket a társadalom.
Régen lefordítottam egy cikket arról, hogy a mexikói rendőrség nőket erőszakolt meg, és akkor örültem annak, hogy olyan szerencsés országban élhetek, ahol ez enm történhet meg. Mert ilyen csak ott történhet, ahol nem vonják felelősségre a bűnösöket, ahol a rendőrök szabadon garázdálkodhatnak, verhetnek, kínozhatnak, térdepeltethetnek órákon keresztül, és erőszakolhatnak meg anélkül hogy félniük kellene tetteik következményeitől. Nincsenek következmények.
Mit tudnánk tenni, hogy ez ne így legyen?

1 megjegyzés:

Rigó Máté Zoltán írta...

Ez egyszerűen döbbenet! Két lehetőség van, hogy hogyan zajlott le. Egyik durvább a másiknál:
1. Nem rendőrök voltak, csak rendőregyenruhába bújt egyének.(lehetett hallani olyanról korábban, hogy autóutak mellett bírságoltak álrendőrök) Ez esetben rossz belegondolni, hogy van olyan ember(?) aki rendőruhát ölt, hogy kiélje perverz és undorító vágyát.
2. Rendőrök voltak. Ez esetben aztán végképp hányingert keltő abba belegondolni, hogy ilyenek szolgálhatnak a magyar rendőrség kötelékében.
Én nem tudom eldönteni melyik eshetőség "keményebb", de remélem, hogy kötél általi halál lesz a jutalma annak aki ilyet tesz.