2007. május 17., csütörtök

szolgáltok hogy féljünk

Hát persze hogy rendőrök erőszakolták meg Zsanettet. Hogy a fenébe ne... Méghozzá mind az öten a már jól ismert REBISZ kötelékeibe tartoznak.
Tudjátok hogyan szokták hirdetni a REBISZT?
Megmondom: "Félelmetes és sikeres csapat". Gyakorlatilag azokat veszik ide be, akiket minden elképzelhető embertelenségre rá lehet bírni, akármilyen parancsot hajlandóak teljesíteni, és örülnek neki, ha mindezt a Rendőrség kötelékeiben tehetik. Amúgy, ha kirúgnák őket, akkor csak bűnözőnek mehetnének, és ez esetben még az életmódjukon sem kellene változtatniuk.

Zsaru Magazin: "A bevetésiekről kollégáik is azt tartják, minden helyzetben megállják a helyüket, szakszerűen, törvényesen intézkednek."

Ahha. Hát ez az a híres törvényesség, amit már Gyurcsány is méltatott. Egyébként tudjátok miért kerülhetett egyáltalán nyomozásra sor ebben az ügyben? Hogy miért történhetett meg rekord idő alatt a szembesítés? Hogy miért vehették őrizetbe néhány nap leforgása alatt ezt az öt pribéket?

Azért mert itt éppen nem a fal mellé térdepeltetett tüntető csőcseléket verték halomra, hanem egy lányt erőszakoltak meg az utcáról, akinek viszonylag ismert zenész a barátja, és olyan erő van a lányban, hogy nem elfojtotta magában ezt az őrjítő szennyet, ami ilyenkor az ember lelkére ráborul, hanem szembeszállt vele. Nem ismerem ezt a lányt, de azt tudom, hogy ezért az erőért megbecsülést érdemel. Amit most éppen tesz, az nagyon nehéz, de talán hosszú távon rajta is segít a tudat, hogy rács mögé kerültek ezek a rendőrök. (igen rendőrök) Viszont ami ennél is fontosabb, hogy példát mutat a többi lánynak, és azzal amit tesz, hozzájárul ahhoz, hogy mással talán ez nem fog megismétlődni.

Azt tudjuk, hogy szeptember-októberben ugyanezek a rebiszesek, vagy a társaik éppen térdelő embereket rugdostak és köpdöstek, ezt tették. És aki nem vérzett eléggé, az még a fogdában is kapott, és volt aki azt mesélte, hogy nem merte letörölni a vért a fejéről, mert félt, hogy megint kap. Akkor megtehették a rebiszesek, és megmondták nekik a vezetőik, hogy emiatt soha nem kell felelniük. Most persze ugyanezeket az embereket nehéz hozzászoktatni, hogy a törvények újra vonatkoznak rájuk is.

A rebiszeseket az utcai események idején olyan helyeken altatták, ahol meggyorsult az elállatiasodás folyamata. Nem azért aludtak büdös koszos istállókban akkor, mert a Rendőrségnek nem volt egy viszonylag elviselhetőbb helye erre a célra. Nem. Azért altatták őket embertelen körülmények között, hogy könnyebben veszett állatokká változtathassák őket.

Hát sikerült. De ez még semmi. Tudjátok mi a szomorú? Az hogy ehhez nem is kellett olyan nagy tudomány. Ezek már szeptember-október előtt is ugyanilyenek voltak, ugyanezt csinálták, csak azzal a különbséggel, hogy jobban vigyáztak. Például nem erőszakoltak meg nőket rendőrruhában, csak civilben. És nem verekedtek egyenruhában, hanem inkább vállaltak egy éjszakát kidobóemberként egy diszkó bejáratánál, és ott verték meg azokat akik elég részegek voltak hozzá, hogy ne tudjanak később emlékezni rendesen a történtekre.

Amilyen a fej, úgy mozog a test is. Ez a probléma a Rendőrségnél.

Nincsenek megjegyzések: