2007. április 23., hétfő

toepler

Nekem az a véleményem - és ez csak személyes - hogy Toepler Zoltán macskagyilkos, és példásan meg kell büntetni ezért. Ami viszont egyáltalán nem szubjektív meglátás kérdése, az az hogy Toepler Zoltánnal szemben le kell folytatni a vizsgálatot, ellene az ügyészségnek vádat kell emelnie, és minden valószínűség szerint bíróságon felelnie is kell. Minél előbb, annál jobb, mert ennek a társadalomnak szüksége van arra, hogy lássa az intő példát.



Lehet, h én vagyok túl újmódi, de sztem macskagyilkosnak nem hogy filmszemlén nincs helye, hanem az utcán sem. Elég bátor ember ez a Zoli ahhoz, hogy egy védtelen kiscicát meggyilkoljon, ahhoz viszont már nincs képe, hogy ezzel kiálljon az Ország elé, és magyarázattal szolgáljon. Nem nyilatkozik, letagadtatja a telefonját, vagy fel sem veszi. Gartuláljunk neki.
De mielőtt még árnyékra vetődnénk, le kell szögezni, hogy nem tudhatjuk biztosan: lehet, hogy ezt a cicát már jópár évvel ezelőtt megölték és filmre vették, amikor még az állatvédelmi törvény nem volt hatályos (3 éve van hatályban), talán tényleg nagyon beteg cica volt, lehet hogy nem is ez a rendező tehet róla, talán csak dokumentálta a történteket valahol, ahol még hallomásból sem ismerik a humánusabb lehetőségeket arra, hogy hogyan lehet egy beteg cicát elaltatni szenvedés nélkül.