2006. november 13., hétfő

Hat persze, hogy marasztaltaak a kis gorhenyt. Mondjuk abbol a szempontbol ez a jo, hogy neki mint felelosnek meg kell varnia a 23-ai rendor attack miatti felelossegre vonas veget! Bar csodalkoznek rajta, ha elmarasztalnak ot! Egyebkent csodalatos dolog, hogy az igazsagugy es a rendeszet Magyarorszagon egy miniszterium ala tartozik. Engem legalabb is zavar.

A Nepszabadsagban megint megy a kodosites es az elbagatellizalas a Zengovel kapcsolatban. Ime:
"Merthogy a hegyen tenyésző bánáti bazsarózsát veszélyeztette volna a radarhoz vezető út. A zöldek persze tudták, a védett virág csaknem kipusztíthatatlan, s az út a bazsarózsa 2, azaz kettő százalékát veszélyeztette volna."
"Egyébként nyilvánvaló: a Zengő helyi - legérintettebb - védői tulajdonképpen nem a bazsarózsát féltették, hanem önmagukat."
A vedett virag nem kipusztithatatlan. Olyannyira nem, hogy eletterenek kismerteku atalakulasa is kipusztulashoz vezethet. A lokatorhoz tervezett szerviz ut okologusok egybehangzo allitasa szerint megbontotta volna a hegy vizhaztartasat, ami olyan talajeroziot indit el, ami az amugy is rendkivul veszelyeztetett hegy lecsupaszodasahoz vezetett volna nehany even belul. Olyannyira kipusztithato a banati bazsarozsa, hogy amikor a Honvedelmi Miniszterium a korabban leirtak tudataban tobbmillio forintert attelepitesi kiserletet hajtott vegre 10.000 to bazsarozsan - az okologusok intese ellenere, ok ugyanis elmondtak, hogy a noveny elohelye atultethetetlen, anelkul pedig a noveny elpusztul - a 10.000 to bazsarozsa mind egy szalig elpusztult az atultetest kovetoen. Tehat a Nepszabadsag valotlansagot allit, dehat ebben az ugyben ez mar megszokott. Sok egyeb oka volt annak, hogy a Zengo vedoi nem akartak pusztulni hagyni a Zengot, ezeknek egyike volt a banati bazsarozsa megvedesenek celja.

En magam azt szinten ellenzem, hogy a Tubesre NATO lokator epuljon, ennek is szamos oka van. Ezeknek egyike, hogy a tervezett radar egy kifuto technologia, amit vegre el szeretnenek sozni nehany orszagba. Termeszetesen oda, ahol ezt hagyjak. Ugy gondolom, hogy semmilyen pozitiv hozadekkal nem jarna a megepitese azon kivul, hogy nehany epito cegnek ez oriasi penzt jelentene.

Nincsenek megjegyzések: