2006. szeptember 18., hétfő

köszöni, szarul de büszkén

Igen,
igenigen. Ő büszke rá. Büszke, mert bátor. Micsoda bátor, és szenvedélyes férfi!

Na most arról van szó, hogy kiugrottam egy órácskára a Kossuth térre, hogy mégis azért tudjam, hogy mi a helyzet. Voltak kb 2000-en és amolyan lagymatag hangulatban álldogáltak legtöbben, plusz volt egy árpádsávos kömény mag, akiknek nagy volt a szájuk, a többiek - mint én - inkább csak nézelődtek. R-rel és D-vel mentünk ki, és hogy, hogy nem R-nél éppen volt egy Marx: A tőke című könyv. Kérdésemre, hogy mindig magával hordja-e eme vaskos irodalmat, azt válaszolta, hogy nem mindig, csak most a munkahelyén olvasgatott egy kicsit. Jogos. Mi mást? Szóval ezt a könyvet elő is vettük, és R hamar feltalálta magát, sztárfotókat készített rohamrendőrökkel az oldalán, magasra emelve a világirodalom eme remekét. Nevettek is a nénikék, akik közül az egyik két piros lapáttal integetett a feje felett, ezzel is jelezve, hogy lapátra akarja tenni az mszp-t. Frappáns. Megjegyezzük, elmeséljük.
Egy taxis bácsi teli tülökkel dudáltatta a verdát, és röhögött, mire mindenki vele ordított. R is, ő például azt, hogy "mocskos kapitalista taxi társaságok", amire a válasz hangos éljenzés és ria-ria-hungária volt a sávosok kemény makkjaitól, pedig nem is hallhatták olyan messziről, hogy it ordít R.

És hol vannak a fiatalok? - teszem fel a kérdést D-nek, aki csalódva nézgelődik körbe, és éppen nem találja honját a hazában, majd felveti szállingózzunk haza felé.

Annyit még elmondanék, hogy elolvastam A felszólalás teljes szövegét, és volt benne egy mondat, amivel mélységesen egyet tudtam érteni, és úgy hagzott az ország hazudós miniszterelnökének szájából: "Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort…"

Én is ezt ajánlom mindenkinek, valamint azt, hogy emellett csináljon forradalmat ebben a kurva országban, hogy szabadabban élhessünk! Már lehet is kezdeni.
Mindenki vegyen részt diákgyűléseken, pl 20-án a Lágymányosi Campuson, és csináljon szín tiszta 100%-os forradalmat!

A tömeg által skandált mondatok közül a kedvencem a ha-zug-geci volt, amit fiatal kopasz fiú kiáltozott szigorúan, valamint tiszteletét tette a tüntetésen az a fiatalember is, aki szavak helyett inkább csak ugató hangokat ad ki.

Nincsenek megjegyzések: