2006. március 3., péntek

K40

A Király utca 40. illegálisan bontás alatt álló műemlék-épületről tett korábbi bejegyzésemben, bár felhívtam rá a figyelmet, hogy túlzott üdvrivalgásra okunk nincsen, mégis naív optimizmus volt nyert csatának nevezni a történteket. Az épületet azóta is bontják. Ma már életveszély-elhárítás címszó alatt teszik ezt, amelyre szintén engedélyük van, de az Óvás! Egyesület által tegnap a sajtóorgánumoknak szétküldött fotók bebizonyították, hogy életveszély-elhárításról már szó sincsen. A háznak olyan részeit bontották a képeken, melyekre engedélyt nem kaptak, nevezetesen az addig sértetlen és ép 3. emeleti födémet. A kibontott gerendákat pedig a ház belselyében rejtették el, feltehetőleg azért, hogy a bontás kívülről fel ne tűnjön. A fotók egy másik, magasabb házból készültek.

Nagyon bántott a civilek tehetetlensége, és (a hölgyekre nem vonatkozik a következő, mint kritika) töketlenkedése, ezért írtam meg két cikkemet az indymedia.hu-ra, amelyeket az alábbi linkekre kattintva olvashattok el:
Első cikk
Második cikk

Talán írásaim is belejátszottak, hogy civiljeink ébredeznek, így egy kellemes programot tudok is ajánlani minden olvasómnak! Szombaton reggel vegyetek részt a tervezett figyelemfelkeltő és akadályozó demonstráción! Találkozó szombaton reggel 7-kor a Király utca 40. előtt! Személyi igazolvány mindenkinél legyen! Aktív erőszakmentességi akcióra számítani lehet.

Nincsenek megjegyzések: