2007. január 9., kedd

Szeretnék ajánlani egy cikket. Akinek van 3 szabad perce, az jól el is olvashatja. Katt ide!

Furcsa. Most a Fővárosi Bíróság ítélete kimondta, hogy nem bejelentett demonstráción résztvevőkkel szemben a Rendőrség semmilyen intézkedést nem foganatosíthat, nem szólíthatja fel őket távozásra, és kényszerítő eszközöket sem alkalmazhat. (jó, hogy korábban ezzel szemben szétverték a rendőröknek látszó tárgyak fél Budapestet, mindegy...) Ha emlékszünk még a Nemzetbiztonsági Hivatal azon közleményére, amit már itt a blog hasábjain is kritizáltam, és amit az NBH honlapján tettek közzé, akkor azt vesszük észre, hogy az független bíróság ítélete és az NBH álláspontja köszönőviszonyban sincsenek. Az ugyanis úgy vélte, hogy még a jogszerű demonstráción való puszta jelenlét is megvalósíthat bűncselekményt, a jelen lévő szándékától függetlenül.

Persze az NBH nyilatkozatai azért fontosak az állampolgárok számára, mert legalább azt meg lehet állapítani belőle, hogy mik a hatalom szándékai, és mi az ami biztos hogy hazugság.
Persze tudjuk, hogy ezt nekünk, átlagpolgároknak fenyegetésként kell értelmeznünk, nem szabad kimennünk az utcára, hiszen a hajdanvolt liberális párt vezetői is megmondták, hogy nem kell ott lenni... Igaz a rendszerváltás környékén, még tök mást mondtak, dehát jött a hatalom és ahogy Schiffer is leírta cikkében egy épülő autópály mellett ottfelejtették ezeket az elveiket a már cseppet sem liberális szdsz-esek... Ma már liberális ember nem szavaz rájuk, ebben biztosak lehetünk, csak az Orbán-fóbiában szenvedő igen vastag rétegből gyűjt szavazókat, akiknek liberalizmusuk nem terjed tovább annál, hogy piacosítani akarjuk a közszolgáltatásokat. Na gratulálok.

Gyakran jártam be korábban Érdről Budapestre busszal. A megállóban egy táblára volt kiírva, hogy mikor járnak a buszok. Ebben a táblában az volt a hasznos, hogy tudni lehetett, hogy mikor biztosan nem jönnek, mert a busz a kiírt időpontban soha nem volt ott. Viszont két időpont között gyakran elment.
Na hasonlóan kell kezelni az NBH, a Kormány és a Rendőrség nyilatkozatait is, és akkor megkaphatunk valami igazsághoz sokkal közelebbit. Metudhatjuk belőlük, hogy mi az ami biztosan nem igaz.

Nekem egyébként - és tudom, hogy ezzel sokan vannak így - teljes egészében megdőlt az eddigi jogállamba vetett bizalmam október 23. után. Pedig a Zengő után azért már tudtam, hogy e téren vannak hiányosságok. Magyarország jelenlegi vezetői soha nem lesznek képesek ezt a bizalmat helyreállítani bennem. Képtelen vagyok megnyugodni addig, amíg el nem ismerik a rendőri vezetők és a politikai vezetők felelősségét a rendőri brutalitásban. A felelősségre vonás talán nem is annyira fontos, mint egy ilyen erkölcsi megnyugvást hozó elismerés, ami után újra fellélegezhetünk.

Nincsenek megjegyzések: