2007. január 14., vasárnap

Mint hallhattuk, Magyarország majdnem megduplázná irakban állomásozó hadseregének létszámat, azaz 17-ről 27-32-re növelné! :) Éljen! Nem is jöhetne ez jobbkor A nagy bukásban minél többen vehessenek részt! Vesztes háborúba sosem késő bekapcsolódni.
Persze akár még fordulhat is a kocka, és a dicső keresztény seregek győzedelmeskedhetnek Irakban, és a krónikák lángbetűkkel jegyzik le majd: "...nyögte Szekeres bús hadát Irak büszke vára!"

Na de akárhogy is lesz, most lehet utazgatni Irakba, mert az egyetemisták úgyis kifizetik. A vizitdíjakból is telik még egy bagdadi kirándulásra.

Ez egyébként egy NATO feladat, ahol dicső zsoldosaink tevékenykednek, mégpedig - tessék megkapaszkodni - iraki kérésre hozta létre a NATO ezt a missziót, ahol 19 ország 200 katonája tesz-vesz. Előfordult már nálunk is olyan, hogy külföldi hadsereg segítségét kérte egy magát erre illetékesnek tartó személy, vagy csoport, mint például Kádár János is behívta a szovjeteket annak idején. Akkoriban azt mondták, hogy magyar kérésre avatkoznak be. El tudom képzelni, hogy miféle iraki kérés lehetett ez.
A 200 katona kiképzési feladatokat lát el, ami nyílvánvalóan hasznos segítség a Bush kormányzat számára, akik elkeseredett erőlködéseket tesznek a háború megindítása óta arra, hogy legitimálják azt, amire a nemzetközi jog által aggresszióként meghatározott szócikk 100 százalékig illik.
Hasznos ez a NATO misszió Bushéknak, hiszen így már mondhatják, hogy tessék megnézni: 19 NATO ország vesz részt a rendteremtésben.

Hozzunk haza minden katonát Irakból!
Ha egy országban polgárháború dúl, és egy külföldi katonai és politikai szövetség támogatja a kormányerők kiképzését, akkor az nem más, mint a belügyekbe való beavatkozás. Persze, ki a francot érdekel ez ma már? Egy háború után, amit azzal a hazugsággal indítottak meg, hogy Szaddám tömegpusztító fegyvereket rejteget, és "megelőző csapást" mértek rá.

Megelőző csapás? Ez meg miféle eszement fogalom? Csak úgy kitalálta valaki, hogy ilyen van, és ezzel jogot is formált arra, hogy Irakban alkalmazza.

Megjegyzem, megelőző csapást ellenem is alkalmaztak már, amikor a Deák tér és az Asztória között a járdán nézelődtem, és a dühöngő rendőröknek látszó tárgyak arcon fújtak gázzal. Majdnem elhánytam magamat, a mögöttem állókról nem is beszélve.
De tele vagyunk ilyen előrántott fogalmakkal, amiket akkor alkalmaz a hatalom, amikor már a jog nem nyújt lehetőséget számára. Ilyen például a "műveleti terület" is. Rendőri vezetők találták ki. Valójában annyi joga van műveleti területté nyílvánítani bármilyen rangú rendőrnek egy teret, amennyi nekem, vagy a sarki virágárúsnak.
Csodálatos kort élünk.

Nincsenek megjegyzések: