2006. december 13., szerda

MONDJ NEMET kettőezerhétre!

"Mondj nemet 2007-re!" mozgalom szerveződik országszerte. Íme egyik felhívásuk:

Álljunk ki közösen 2006 értékei mellett, együtt képesek vagyunk megakadályozni, hogy 2007 beköszöntsön!

December 31-én országszerte akciókra, flashmobokra és tüntetésekre lehet számítani.
Az embereknek joguk van akkor és abban az évben élni, amikor és amelyik évben akarnak. Ne hagyjuk, hogy megvonják tőlünk 2006-hoz való jogunkat!

Eddig sem fiatalodtunk egy percet sem, ha 2007 beköszönt, még öregebbek leszünk! Most is öregebbek vagyunk, mint tavaly.

Sose felejtsétek: együtt megakadályozhatjuk!


"Teljesen világos, hogy nem mehet így tovább. Az emberiség a vesztébe rohan! Egyértelműen kimutatható, hogy ha ebben az ütemben megy tovább minden, akkor mintegy 100 év múlva a Föld emberi lakosságának ma még élő tagjai szinte mind egy szálig elpusztulnak. Akikkel ma nap mint nap találkozunk az utcán, ismerősök, barátok, és mi magunk is, mindannyian meghalunk. Mind meg fogunk halni!" Az ELTE ember-kutatások docense


"Ha ilyen ütemben öregszünk tovább, akkor semmi kétség, mind meghalunk." New York Times


"A gazdaság szempontjából kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy 31-én ne lépjünk át 2007-be! Minden gazdasági mutatóra nézve előnyös volna, ha 2006-ban maradnánk" The Economist


"Ugyan 2006 sem sokkal jobb, de legalább tudjuk mire lehet számítani." - nyilatkozta lapunknak egy járókelő.


A Jósok és Jövendőmondók Szakszervezete tiltakozását fejezte ki a mozgalommal kapcsolatban! Egy hét múlva tartják figyelmeztető sztrájkjukat.
"Mi lesz így a szakmával?" - fakadt ki a szakszervezet egyik tagja.
A Bűvész Klub azonban úgy gondolja, a jósok csak a figyelem középpontjába szeretnének kerülni, felháborodásuk nem őszinte.
A Főügyészség lakossági bejelentés nyomán közérdekű információk visszatartásának gyanúja miatt indított vizsgálatot ismeretlen jósok ellen, mivel 2006 és 2007 ügyében senki nem tájékoztatta eddig a lakosságot.

"Bár nekünk is van határozott véleményünk, és kiállunk 2007 mellett, csak Szilveszter után fogjuk közzé tenni, hogy mely év köszöntött ránk, nehogy a közzététel befolyásolhassa az emberek választását!" - Nyilatkozta korábban egy jövőkutató

A Sajnálkozásért Felelős Minisztérium sajnálatosnak tartja, hogy szélsőséges csoportok nem akarják engedni, hogy az emberek átlépjenek végre 2007-be.
"A kettőezerhatos év, december 31. után tarthatatlan, és megengedhetetlen. Kérem, hogy 31-én méltósággal ünnepeljenek, és éjfélkor pedig minden felelős állampolgár határolódjon el 2006-tól!" - kérte Kakadu István elhatárolódásügyi államtitkár.

Eközben folyik a ködösítés. A Történelemért Felelős Minisztérium is csak Szilveszter után árulja el, hogy mi történt 2006-ban.
"Korábban nem áll módunkban felvilágosítást adni" - mondta a Történelemért felelős államtitkár.

Az ellenzéki párt Tiltakozói Tagozata közleményben tiltakozik a történelem eltitkolása ellen.



További híreket olvashattok, és követhetitek az eseményeket lapunk hasábjain.

Szerkesztőségünk mai kérdése: Milyen évet írunk december 31. után?

Nincsenek megjegyzések: