2006. december 18., hétfő

Ilyennek szeressem?

Tegnap beszéltem egy ufóval, és felvilágosított róla, hogy nem a "pénz" az univerzum legbődületesebb baromsága. Ezutón kérek elnézést mindenkitől, akit félrevezettem. Ugyanis az már csak az univerzum második legbődületesebb baromsága. Korábban első volt, de a "Szeretem Magyarországot" mozgalom az univerzum minden ilyen témájú versenyén már az élre tört.

Nincsen civilizáció a világegyetemen, aki ne kis hazánk szeretet-mozgalmán röhögné hülyére magát. Leszerepelt táncdalénekesek és sztárrá varázsolt áltehetségek énekelnek egymást átölelve, és arra buzdítják plázaépítő politikusainkat, hogy jó nyálas smárokat nyomjanak árpád atyánk fiainak orcájára, és viszont. Zöldmozgalmár rázza meg a radarépítő kezét, hajléktalan pedig az aluljáróőrnek vigyen virágot!

Mert a békés többség mi vagyunk. Karoljunk össze gyerekek, hiszen szeretjük egymást! Már nem is zavar, hogy plázát építettetek oda, ahova parkot lehetett volna, már az sem bánt, hogy műemléki védettség alatt álló épületeket bontottatok, már semmilyen korrupció nem bánt, mert szeretjük egymást, mi mindannyian! A szeretet nem von felelősségre, a szeretet elviseli a szenvedést, és nem vár viszonzást. Mi se vonjunk senkit felelősségre! Csak csatlakozzunk a békés többséghez, és küldözgessünk békítő lapokat egy szervezetnek, aminek ki tudja, hogy honnan a fenéből volt ennyi pénze a békítő propagandára, de erősen kétlem, hogy azok a kedves művészek adtak bele zsebből, akik aztán a kamera előtt danolásztak.

A "$zeretem Magyarországot!" kezdeményezés üzenete az, hogy szeresd ezt az országot olyannak, amilyen. Legfőbb üzenete, hogy ne légy békétlen, és mint ez a kiáltványban is benne foglaltatik:

"személyes hitelünket, befolyásunkat latba vetve közreműködünk a tömegtájékoztatásban, megmagyarázva és elfogadtatva az egyébként rövidtávon népszerűtlen intézkedések szükségszerűségét."

Köszönöm szépen, de én úgy gondolom, hogy a valós társadalmi párbeszédet, a nyomásgyakorló csoportok és a döntéshozás közötti alkufolyamatot ne próbálja meg helyettesíteni egy ilyen masszapropagandával létrehozott elit klub! Az Univerzum és Európa e kicsiny szegletében néhányaknak elég furcsa fogalmaik vannak a demokráciáról, vagy pedig csak egyszerűen nem demokraták azok, akik ezt kitalálták. Szóval megértem hogy idegen bolygók civilizációi ezt tartották a világ legbődületesebb baromságának.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az előző postodhoz csak azt mondom, hogy a végére csak sikerült megkérdőjelezned az egész pénz alapú társadalmat, amit úgy Platon óta már régen nem tett meg senki(na jó lehet, hogy megtett de ő foglalkozott ilyenekkel) Ami szerintem sokkal érdekesebb, ha egy társadalmi evidencián belül (esetünkben ez a pénz) képes vagy alternatívákat találni, úgy, hogy az alap koncepciót nem kérdőjelezed meg. A te szemléleteddel, pár nap alatt eljutok odáig,hogy azt kérdőjelezem meg, miért nevezeki az emberek télnek a telet, és nyárnak a nyarat. Amit ugyancsak meg lehet kérdőjelezni és evidencia is de minek? Vannak törvényszerűségek amiket csak elfogadni lehet, és azon belül kell alternatívát találni, nem pedig koncepcionális változtatásokat eszközölni.

Névtelen írta...

jah HPG voltam