2006. május 19., péntek

két hír


1. Elképzelhető, hogy vízummentességet kapunk az Egyesült Államoktól mindazon európai országokkal együtt, akik jelentősebben támogattuk az iraki és az afganisztáni agressziót.
2. Az ENSZ Kínzás Elleni Bizottsága felszólította az USA-t, hogy hagyja abba az emberek kínzását és törvénytelen fogvatartását Irakban, Afganisztánban, Guantanamóban, minden ellenőrzése alatt álló (de facto, és/vagy de jure) és azon kívül eső területen. (vagyis mindenhol)

Most akkor örvendjünk. Lehet, hogy elénk dobnak egy még kicsit véres csontot, amivel végre mi is jól érezhetjük magunkat. A vízummentesség nem azért jár, mert az ő állampolgárait mi is beengedjük az Országba, hanem azért mert jó gyerekek voltunk. Én nem voltam jó gyerek. Sőt még tüntettem is. Akkor engem miért engednek mégis be? Ha politikai alapon osztjuk a helyváltoztatás szabadságát, akkor csináljuk rendesen! Aki háborút akart az jöhet, aki ellene volt az nem! De személyenként, és ne országonként!

Ha kedved van folytogatófürdőkről meg hasonló nyalánkságokról olvasni, akkor itt találod az ENSZ említett bizottságának jelentését angol nyelven.

Nincsenek megjegyzések: