2006. április 10., hétfő

Tovább!

Most merre tovább?
Visszavonták a CPE-t. A kormány "meg nem értettségről" beszél, miközben ők maguk azok, akik nem akarják elfogadni, hogy mi, a diákok, a munkavállalókkal karöltve tökéletesen értettük ennek a törvénynek a logikáját, és ezzel a megértéssel utasítottuk el. Amikor már semmi esély nincsen arra, hogy belerakják és lenyomják a békát a torkunkon, akkor mindig ezt mondják: nem értitek. Mintha bizony hárommilió polgár debil volna. Nagyon is értettük. És nem kértünk belőle, mint ahogyan a jövőben sem kérünk ebből a rendszerből, ahol a gazdasági fejlődés ára az emberek létbizonytalansága.

Arattunk egy győzelmet. Ez a győzelem újra megmutatta, hogy érdemes önszerveződni, és együtt kiállni a jogainkért egy szolidárisabb, igazságosabb rendszer érdekében. Ez a győzelem megint megadta nekünk a bizonyosságot: Lehet Más a Világ!

Most pedig tovább ugyanezen az úton előre! Nem nézelődünk balra és jobbra, csak haladnunk előre. Mindig csak azt kell nézni, mi a következő lépés. Országos szintű koordinációkat még jobban kiépíteni, helyi önszerveződést tovább erősíteni. Vigyázni, hogy a rendszertől függetlenek maradjanak a forradalmi intézmények. Nemzetközi szinten is együttműködni, segíteni a forradalom eszméinek továbbterjedését, és egymást erősíteni ezen keresztül. Most van meg végre a lehetősége annak, hogy alulról együtt építsünk fel egy új rendszert! Egy rendszert, amelyben mi magunk dönnthetünk saját ügyeinkről, amelyben a demokrácia nem csak a látszatot jelenti, amelyben nem a demagógia és a PR jelenti kapcsolatunkat a politikával. Ahol nem passzív szemlélői, hanem alakítói vagyunk saját sorsunknak! Ahol környezetünkkel, a többi emberrel és a természettel harmóniában élhetünk.

Nem pihenhetünk, mert a jövő sorsa a mi harcunkban nyugszik.
Nem szabad megállni. Most végre lendületbe jöttünk!
Mindenki együtt! Győzni fogunk!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»