2006. április 8., szombat

üres üveg


(forrás: thibautcho.free.fr)

A képen látható, hogy egészen pontosan hány ember szükséges egy vasúti pálya blokkolásához.
Még mindig úgy gondolod, hogy nehéz?

Más. Szóval van ez a Cyril fiú, akit a szemét rendőrök agyba főbe vertek. Aztán több hétig kómában feküdt.
Ma arra ébredt, hogy társai helyette is küzdöttek, és a mozgalom azóta is egyre csak dagadt. A szakszervezeti mozgalmár azon a napon, amikor brutálisan megverték igencsak felöntött a garatra, mondjuk úgy taj részeg volt, és ebből adódóan senki el nem vitathatja, hogy stratégiailag fontos szerepet töltött be a tüntetésen. Hiszen nélküle honnan kerültek volna a külvárosi gyerekek és diákok kezeibe üres üvegek, amiket aztán a teknősök képébe vághatnak. Ha néhány Cyril-féle becsületes alkohol tanár úr nem gondoskodik a logisztikáról, akkor mit dobáltak volna ők? És annak aki nem akar lemaradni a dobálóktól, igen csak gyorsan kell fogyasztania.
H amúgy belevaló srác. Szintén felismerte a lehetőségeket ott a Place de la Nation-on, és a logisztikában bizony kitűnő érdemeket szerzett, amikor táskájából sorra kerültek elő az üres sörösüvegek, amiket aztán észrevétlenül az aszfalton felejtett.
Ez kb. olyan H-nak, mint amikor elültetsz valamit, és csendben örülsz, amikor kibújik az első levélke. Leraksz egy üveget a földre, messziről figyeled, vársz-vársz, aztán egy kapucnis srác felveszi és röppályára állítja, és az üvegszilánkok pergése... H boldog.

Jövő kedden újabb általános mozgósítás, és sztrájk lesz. Milyen szép, hogy franciául az "általános sztrájk", és az "általános álom" csak egy hangban különbözik (greve generale, reve general)!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»