2006. március 13., hétfő

Képmutatás




Ezen a honlapon egy számlálót láthattok, ami azt mutatja, hogy mennyit költött az adott pillanatig az Egyesült Államok az iraki háborúra, és hogy ez a pénz mi mindenre volna elegendő, ha jó ügyre költenék.
Statisztikai tény, hogy ahol eddig az Egyesült Államok és szövetségesei terrorizmus ellenes harcba kezdtek, az emberi jogok megsértése és a kínzások aránya, vagy a létbizonytalanság jelentősen emelkedett.
A terrorellenes háború első szakasza Dél-Amerikában (és részben a Közel-Keleten) zajlott le a nyolcvanas években, és körülbelül 200,000 ember lemészárlásával, és a térség teljes destabilizálásával járt. Egy alkalommal az USA-t el is ítélte a hágai nemzetközi bíróság az erő törvénytelen alkalmazásáért (Nicaragua elleni agresszió miatt, amely 1990-ig tartott), nemzetközi terrorizmusért. Így ma az egyetlen ország, amelyet ilyen miatt elítéltek, az pont a terrorellenes háború legfőbb harcosa.
Ma a terrorellenes háború második szakaszának vagyunk tanúi (Afganisztán, Irak, Irán), ami semmivel sem kevésbbé képmutató, mint az első szakasza volt, és éppúgy az erőforrások feletti ellenőrzés kérdéséről szól.

BÉKEMENET - Gyülekező: március 18.-án szombaton 14 órakor, a Liszt Ferenc téren!

Nincsenek megjegyzések: