2006. február 15., szerda

Megharcolni házról házra

A régi pesti zsidónegyed újabb és újabb háza esik áldozatúl befektetők tőkeérdeke és korrupt politikusok mutyizásának. Most a Hild József által 1844-ben tervezett Király utca 40. szám alatt álló épületet ítélte bontásra az érvényes jogi szabályozást megkerülve a VII. kerület hasonló esetekről elhíresült jegyzője, akinek a közeljövőben sok álmatlan éjszakát fogunk még okozni remélhetőleg!

http://www.indymedia.hu/cikk.shtml?x=28304

Ez a cikk a civilek és a hatalom birtokosai közötti harc egyik példájáról számol be. Százával zajlanak ma ehhez hasonló ügyek. És ezek még csak azok, amelyek nyilvánosságra kerültek a sok ezer vagy tízezer közül. Az ügyekben közös, hogy egyik oldalon a helyi lakosok akarata, a civil szervezetek tiltakozása, a törvény, nemzetközi szerződések állnak, míg a másik oldalon a tőke, a befektetők, és a korrupt politikai vezetés érdeke nehezül.

Legtöbbször annak ellenére is nehéz megakadályozni a pusztítást, hogy minden ráció a civilek oldalán áll. Ez esetben is nehéz dolgunk lesz.

A harc megezdődött a Király utcában is! Lement az első menet. Csapataink harcban állnak! A ház a helyén van. Az ellenállók üzenete:

--------------------------------------
A Király u. 40. szám alatt álló, Hild József tervezte műemléképület bontása a mai napon MÉGSEM kezdődött meg. A jog, a ráció, sőt, a kulturális miniszter is a mi oldalunkon, a bontás ellen van. Mindez azonban lehet, hogy kevés a kerület polgármesterének akarata és érdeke ellen. Ezért

CSÜTÖRTÖKÖN ÉS PÉNTEKEN REGGEL 8 ÓRAKOR VÁRUNK MINDENKIT, AKINEK FONTOS, HOGY A HÁZ MEGMARADJON!!! TALÁLKOZUNK A KIRÁLY U. 40. SZ. ELŐTT!!!
--------------------------------------

Úgy tűnik, hogy most ez a legújabb Zengő-tipusú ügyünk, és érthetetlen, hogy miért kell házról házra megvédenünk a környezetünket, a köz tulajdonát, a szabadságunkat, a törvényt, az Országot, vagy amit akartok...

Nincsenek megjegyzések: