2006. november 26., vasárnap


Rendőrök október 23-án repeszgránáttal. Nem, ez nem könnygázgránát, ez bizony a hadászatban alkalmazott harci repeszgránát. Bármi jöhet még?




Nagyon örültem Sólyom László Népszabadságban közzétett interjújának. Azzal a résszel különösen egyetértek, ami a rendőrfőkapitány által megütött hangot minősíti. Valóban a Kádár-rendszer hangja volt, rendőrállami szellemben tett megnyilatkozások voltak.
A Népszabadság riportere természetesen feltesz olyan bugyuta kérdéseket, hogy "- Miért nem mondta az embereknek, hogy menjenek haza?" - mintha ezt kellett volna tennie.
Jellemző. Húzzon haza mindenki néhány kődobáló miatt... persze...ez a demokrácia. És ha miniszterelnök leszel, akkor azt tanácsolom, minden napra szerevezz tíz emberből kődobáló csoportot, és akkor ezekre a randalírozókra hivatkozva küldjél haza mindenkit. Jó ötlet. Minden lakossági ellenállást elcsitíthatsz, és minden tüntetést betilthatsz arra hivatkozva, hogy néhányan randalíroznak az utcán. Sőt! A legjobb, ha hagyod is őket kicsit rombolni, például szétverni egy tv székházat vagy bármi mást, hogy utána mindenkit hazaküldhess!

Az állam feladata, hogy állampolgárait és intézményeit megvédje, ahogyan Sólyom is kifejti. Nem pedig az, hogy biztonsági kockázatra hivatkozva csökkentse a szabadságjogokat. Olyan körülményeket kell teremtenie az államnak, hogy bárki szabadon kifejthesse a véleményét akár az utcán is, hiszen ez így normális. Az emberek hol máshol találkoznának egymással, hogy véleményt cseréljenek, ha nem az utcákon és a tereken?
Hogy Demszky betiltja a hangosítást? Bizony. Tüntetéseken ezen túl, csak az ő hozzájárulásával lehet hangosítást használni. Engem ez őszintén szólva nem túlzottan érdekel. Ha amiatt ítélnének el, hogy egy tüntetésünkön hangosítást használok, hogy minden ott megjelent hallja amit mondok, hát cseppet sem szégyenkeznék. Úgy érezném, hogy egy ilyen szabály értelmében elítélve lenni annyit jelent: kitüntetettnek lenni. Hangosítás nélkül nincs vélemény nyílvánítás nyílt téren. Abszurd ötlet, hogy a szónok üvöltsön, a többiek pedig szájról szájra adják tovább a hátul állóknak. vicces mondhatom.
A traktoros táblákat meg le kell csavarozni, és hazavinni emlékbe!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csáhh
A fényképeket nem tudom honnan szedted, de egy kis megjegyzés írnék a dologról, már csak a kételkedés végett is:
1, Elég gagyi minőségűek és nagyon furcsán állnak ott, azok a zöld végződések a fegyvereken lehet, hogy montázs.
2, személyesen is ott voltam ilyet nem láttam sehol, pedig ott cirkáltam a sorfal körül. Tény, hogy a hídon már nem voltam.
3, Az események másnapján készítettünk egy riportot a Rebisz által használt eszközökről. Ezek között nem volt ilyen, de még hasonló fegyver sem. Sőt az a fegyver, ami kilövi a gránátot, nem így néz ki. De ettől még lehet a rendőrségnek ilyen csak nekem nem mutatták meg, ezt nem lehet kizárni.
4, Katonai eszközökben nem vagyok jó de ez leginkább RPG-re hasonlít( a zöld lövedék ami a fegyver végén van) Az RPG páncélosok ellen van. Tömegbe lőve is pusztít, de nem feltételn hatékony. Ha tömeget szeretnék ölni, akkor sokkal inkább éles lőfegyereket( nem maroklőfegyvert, hanem hadipuskát,golyószórót, vagy más hasonlót alkalmaznék)
Az én tézisem tehát az, hogy ezeket a képeket valaki összevágta egy RPG végéből, és odatette azoknak a fegyvereknek az elejére. Ha valóban ilyennnel rohangáltak a rendőrök, akkor ez szinte biztosan nem az amire te gondolsz, mert nem lett volna értelme a miértnek.
De hogy elosszlassuk a ktélyeidet rákérdezek a lapunk kriminalisztika szakérőjénél, aki fegyvereket is betéve vágja, hogy mik ezek.
Ja szeretnék szervezni egy Miskolc Pécs politológus találkozót meg egy kiállítást azt külön. Szal szeretnék veled beszélni majd keress meg kérlek!
Havas Péter Gergő

obinándi írta...

Semmi sem tuti, de ha az első képt megnézed, ott a vaku miatt keletkezett árnyék is korrekt. De ha valaki talál bizonyítékot rá, hogy hamis a fotó, annak nagyon örülnék. Én nem értek hozzá ennyire. Hívlak!