2006. március 29., szerda

Letartoztattaak Rokamokat!!!

Rokamokat mintegy ketszaz tarsaval egyutt letartoztattaak es rendorseegi buszokkal szaallitottaak el a teerrol (place de la republic) tegnap este. A letaroztatottak tobbsege eroszakmentes ellenallo, szemlelo, vagy fuggetlen ujsagiro volt. Beszamolo kesobb!!!

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Naggggyon jó. Remélem meg is verik, hogy megtanulja hol a helye.

Névtelen írta...

Isten nem ver bottal...

Kocka írta...

A tiloson volt egy arc aki beszamolt az esemenyekrol. Azt mondta a rendorok mindenkit szetvernek akit ut kozben talalnak, nincs valogatas.

Névtelen írta...

kocka: Ha en ott rendor lennek en is ezt csinalnam. Normalis ember nem megy a sopredek koze, ergo artatlant nem bantanak.

Névtelen írta...

anonymous: Miert lenne sopredek az, aki valamilyen jogaert kuzd? Nem ugy, mint magyarorszagon... Itt tenyleg semmiert verekednek (futballhuligánok, politikai rendezvények), szegyen...

Névtelen írta...

Rokamoka egy szebb vilagert kuzd es ez mindenkepp becsuletre melto. O legalabb torekszik jobba tenni a dolgokat. Sokak szerint a forradalom talan nem a legjobb eszkoz, de a lenyeg az, hogy keresi az ember a megoldast, hogy mindannyiunknak jobb legyen.
Aki verekedesben, allatias harcban talalja a megoldast, az van az univerzum jelenleg az ember tudatossaga altal megtapasztalt legalacsonyabb megnyilvanulasi szinten, az anyagi vilag rabsagaban. Ide sorolando a haboruskodas is epp annyira, mint a tulelesert egymassal szemben folytatott mindennapi harcai eletunknek, peldaul az anyagiassag jelkepekent eletunket atszovo penz mellett a nokert es presztizsert folytatott harc is.
Aki mar elmeleti sikon gondolkozik, es tarsadalmi, kulturalis, vagy epp politikai ideakat ujraertekelve, az elavultakat forradalmasitva szolgalja a kozjot, az szerintem egy emelettel magasabbrol szemlelodik, meg akkor is, ha a forradalom, mint eszkoz, meg nem teljesen kifinomult es az anyagban ragadtakhoz hasonloan kozel all a tehetetlensegben szuletett harchoz. Azonban tekintetet mind magasabbra szegezve, cselekedeteinek hatasa is hasonlo mertekben no - sajnos szuksegszeruen ugyanily mertekben no a tevekeny ember elleneinek szama is, mert ez a dualitas kiegyensulyozottsaganak torvenye.
Az olyan tudatos forradalmar, mint rokamoka, buzgon keresi mindenkor a mindenki szamara kedvezobb megoldasi lehetosegeket, es ez a kereses az, ami tobbe teszi szerintem a vilagot - akar eredmenyes a kozvetlen(!) hatasa, akar nem, ugyanis a "kereses" eredmenye hosszutavon mindenkepp maradando, mivel tobbe teszi a szemelyt epp ugy, mint altala, vagyis az o felismereseinek es tudasanak megnovekedese altal a tarsadalom egeszenek egyseges szellemiseget!

Névtelen írta...

szép az, amit Robinflow ír, alapjában egyet is értek vele, csak az a probléma, hogy a forradalmár egy általa közjónak gondolt dologért küzd. honnan tudhatjuk, hogy az tényleg a közjó? borzasztó dolgokat követtek már el úgy, hogy közben hirdették és hitték is, hogy a közjóért, a szebb világért teszik azt. Rokamoka hisz valamit a szabadságról, és ezért küzd, akár erőszakkal is, mások jogait korlátozva. miért bízzak rokamoka itélőképességében?

obinándi írta...

Légy szíves ne nyilatkozz helyettem!
Főleg faszságokat ne. Szerintem a forradalom csak erőszakmentes lehet. Ha erőszak történik, akkor az olyan kompromisszumot jelent, amiről azt hiszik a forradalmárok, hogy megéri, de valójában alacsonyabb társadalmi szintet eredményez. És a forradalom célja saját magunk jobbá tétele is. Ezért a cél érdekében elkövetett erőszak abszolút veszteség, amely nem igazolható.
Most már csak azt nem tisztáztuk, hogy mit tekintünk erőszaknak. Ebben nyilván különbözik a véleményünk.

Névtelen írta...

mortesima: Sosem lehetunk benne biztosak, hogy jo vagy rossz az, amit teszunk, vagy amiert cselekszunk. Mivel emberek fejeibol bamulunk kifele, vagyis nem objektiv a nezopontunk, mindig csak a korlatozott kepessegeinknek megfeleloen tudunk szerepet vallalni. Szubjektivitasunkban sosem leszunk kepesek megfogalmazni, hogy mi a jo es a rossz, de nem is ez a cel - megjegyzem, egyetemes szinten szerintem nem is ertelmezheto a dualizmus, csak az egyseg. DE kanyarodjunk csak vissza: a cel a torekves, hogy a meghatarozhatatlan "jo" kutatasanak egyeni eredmenyeibol az emberiseg is tanul. Ahogy te is irtad mortesima: sokszor megtortent mar, hogy a jonak hitt elmelet vegul rosszab vilagot eredmenyezett, de hosszu tavon, ahogy te is irod, ezt az emberiseg felismeri, es tanul belole. Es koszonheti jelenlegi szabadabb - jobb eletet annak, aki torekedett jobba tenni akkor, rovidtavu sikertelensege ellenere is, emrt az vegul hosszu tavon a mi erdekeinket, az emberiseget szolgalta.
Ha nincs torekves, akkor viszont szuksegszeruen megkezdodik visszafejlodes, a pusztulas. Magatol, semmi nem lesz jobb.