2006. március 22., szerda

Holnap, azaz csütörtökön reggel 8-kor ingyen vonatokat indítanak Lyonból Párizsba a délutáni - valószínűleg minden eddigit meghaladó - anti-CPE demonstráción résztvenni kívánó diákoknak. A vonatokon összesen 3000 hely lesz.
Esélyes, hogy én is ott találom magamat holnap reggel, de még nem biztos.

Két rendőr verte meg és hagyta magára azt a ma is kómában fekvő középkorú férfit (Cyril) a szombati tüntetésen, akiért ma újabb demonstrációt tartanak Párizsban 18 órakor. Az eseményeket több újságíró is dokumentálta. A képeken állítólag jól látható, amint a férfi menekülni próbál, mire több rendőr is utánacsap, és az ütlegelést folytatják a földön fekvő férfin. Az egyik újságíró felszólította a rendőröket, hogy hívjanak elsősegélyt, mint ahogyan ez törvényi kötelességük, amire ők nem reagáltak. A mai tüntetés résztvevői követelik, hogy a felelősöket büntessék meg!


Egy kicsit vicces érdekesség: a nagy madárinfluenzák időpontjai nagyjából egybeestek a nagy népi mozgolódások és forradalmak időpontjaival. 1918 - spanyol nátha, 1957 - ázsiai influenza, 1968 - hongkongi influenza, 2006 - madárinfluenza pánikkeltés.
Tudtátok, hogy hagyományos influenzában a Földön évente 20 millió ember hal meg?

Nincsenek megjegyzések: